2017. szeptember 23.
Feltöltő: creasport admin

Mit lehet még elmondani a sportról?

A sport hétköznapjaink szerves része. Mindannyian jártunk testnevelés órára, mellette sokan jártak hetente több alkalommal edzésre, városaink tele vannak futókkal, fitnesztermekkel, baráti társaságok versengenek azért, hogy ki mikor tud foci pályát bérelni. Több TV adón nézhetünk sporteseményeket, és akinek ez sem lenne elegendő, olyan programot talál a világhálón, amit csak akar. Egy ilyen helyzetben mit lehet még elmondani a sportról, miért érdemes új felületet adni egy olyan jelenségnek, ami evidens, amivel mindenki találkozik, és amiről szinte mindenki beszél is?

Amióta az ember közösségben él verseng is. Ki tud gyorsabban teljesíteni egy távot, messzebbre dobni, legyőzni minden más versengőt? A sport fogalma az ókortól kezdve a fizikai – és ezen keresztül a szellemi – tökéletesedéssel, a kitartó munkával, valamint a tisztességes, szabályozott keretek között zajló rivalizálással kapcsolódott össze. Olyan terepet jelent, ahol lehetőség nyílik az egyéni dicsőség kivívására, emlékezetes tettek végrehajtására. Különlegessége a kezdetektől fogva abban rejlik, hogy mindezek ellenére nem az emberi közösségek széttartását, hanem erősítését, összetartását eredményezheti. A közösség révén pedig segít elfogadni és elviselni mindazt, ami az élettel jár. Sikert és kudarcot, ambíciót és elismerést, szeretetet és gyűlöletet, kiszámíthatóságot és meglepetést.

Ezért a sportról mindig lehet újat mondani. Mindig van új meccs, új szezon, új folyamat. A történet soha nem ér véget. Ennek jegyében hoztunk létre egy új platformot, ahol olyan szempontok felől közelítve beszélhetünk a sport világáról, ami Magyarországon ma még nem elterjedt. A jogtudomány, közgazdaságtudomány, politikatudomány, és további társadalomtudományi területek eredményei, kutatási módszerei alapján fogjuk elemezni, értékelni a sportvilág kisebb és nagyobb eseményeit. Célunk, hogy munkánkkal, írásainkkal segítsük a magyar sportélet szereplőit és felületet kínáljunk mindazoknak, akik a sport komplex világáról szeretnének gondolkozni.